Kupovina i pravilan izbor obuće je od izuzetnog značaja iz prostog razloga što u obući provodimo zaista puno vremena (10 do 12 sati dnevno). Nadamo se da je pri kupovini Vaš izbor kvalitetna, anatomska, obuća postavljena kožom i prirodnim materijalima, tako da ne samo da ćete imati dobar oslonac stopala, već će i znojenje vaših nogu biti znatno umanjeno.

Prilikom kupovine razmislite šta vaše noge zahtevaju? Kvalitetna obuća je skuplja, ali je pravi izbor za vaša stopala i traje dosta duže. Kompanija Staroplaninski Melem poseduje dugogodišnju posvećenost zdravlju stopala. Upotreba najnovijih tehnologija čine ovaj brend liderom u proizvodnji preparata za tretman i negu stopala. Kada to kažemo mislimo pre svega na tretman kurjeg oka, zuljeva na tabanu, atletskog stopala t.j. tretman protiv gljivica na stopalima i noktima.

U dvadesetom veku se pojavila moda visokih potpetica, koja je postala ne samo estetski fenomen, već i izvor potpuno novih, dotad neistraženih zdravstvenih tegoba. Medicinska istraživanja su pokazala da više od 80 procenta žena koje su zapošljene imaju problema sa svojim stopalima, a među njima više od 60 procenta nosi cipele s visokom štiklom ili veoma uskim vrhom. Elegantne, lepe, ali neudobne cipele čest su problem svake dame koja drži do sebe i svog izgleda, ali nažalost takva obuća dovodi do problema koji se zove kurje oko ili žulj na tabanu. Lep izgled, senzualni hod i stas, kao i uzdasi kolega muške populacije imaju svoju cenu koja se ogleda u vrlo bolnim promenama na stopalu žene.

Higijena noktiju na nogama je neophodna i može da spreči mnoge probleme. Urasli nokti, gljivična ili bakterijska oboljenja kože oko i ispod noktiju česti su uzrok zadebljanih i zapuštenih noktiju, zbog čega je neophodno redovno i pažljivo skraćivati nokte na nogama, kvalitetnom grickalicom koju nakon upotrebe, trebati dezinfikovati alkoholom. Problem zadebljanih i oštećenih noktiju koje je teško skratiti, sada je lako rešiti upotrebom Staroplaninskog Melema za Ekcem i Psorijazu koji poseduje izmedju ostalog i jako anti mikozno dejstvo, tako da se problem sa gljivicama na noktima i koži stopala rešava veoma brzo i efikasno.

Uz dodano dejstvo tople kupke, dobre grickalice i turpije, možete i sami postati svoj pedikir.

Više o ovom tretmanu, kliknite ovde..

Žulj na stopalu nastaje kada se kroz prejak pritisak cipele, gornji slojevi kože odvoje od donjih slojeva. Između njih dođe do stvaranja odredjenog prostora u koji ulazi međućelijska tečnost to jest limfa. Time se iritiraju nervi, dolazi do crvenila i osećaja neugodnog peckanja i jakog bola. Specijalni flasteri protiv žuljeva imaju u sebi gel koji ubrzava proces zarastanja iritirane kože. Nakon kupovine novih cipela, naš je savet da iste premažete kremom za ruke i ostavite da odstoje kako bi koža omekšala.

Kurje oči – predstavljaju čestu pojavu koja nastaje usled neadekvatnog tretmana stopala i nošenja neudobne obuće, od neprirodnih materijala. Kurje oko prouzrokuje dosta neprijatnosti i bola tokom kretanja. Staroplaninski Melem za Kurje oko i Bradavice nudi spas koji umanjuje bol i trajno uklanja kurje oči i žuljeve na tabanu. Tretman je brz, krajnje jednostavan i krajnje efikasan.

 

 

Otkrijte sve o kurjem oku: uzrocima, simptomima i efikasnim metodama lečenja! Saznaj više