Stojite na nogama po ceo dan ili cupkate nožnim prstima u novim moderno dizajniranim cipelama? Ili pomalo od jednog i drugog. U svakom slučaju krajnji ishod je uvek isti: ružno Kurje oko na stopalu i (ili) Žuljevi na tabanu. Ružno jeste al često i veoma bolno. Postoji nekoliko rešenja kako da ih uklonite. Žuljevi na tabanu se obično javljaju u prečniku od par centimetara a njihova pojava na gazećem sloju tabana je veoma česta i izuzetno bolna. Javljaju se i na peti i u tom slučaju hodanje je izuzetno otežano. Retka je pojava žulja na kolenima ali je evidentirana.

Kurje oko na stopalu je manjeg prečnika i obično se javlja na prstima stopala. Bolna izbočina grube kože sa veoma bolnim vrhom u sredini okružena je upaljenom kožom koja je veoma osetljiva na dodir i bilo kakav pritisak. Kurje oko na stopalu i Žuljevi na tabanu prouzrokovani su prekomernim trljanjem i pritiskom od strane tesne i neudobne obuće i to naročito ukoliko je obuća pritom izradjena od neprirodnih materijala. Dakle pritisak od strane tesne, moderne obuće sa visokim potpeticama na primer jedan je od glavnih uzroka nastanka kurjeg oka i žuljeva, kaže Tomislav Varagić, osnivač i proizvodjač preparata Staroplaninski Melem za Kurje oko i Bradavice.”Obično, pojava kurjeg oka je odgovor na pritisak koji trpi spoljni epiderm kože u donjem delu stopala. Ali postoji par izuzetaka. Naučno je dokazano da postoji genetska predispozicija za razvoj kožnih zadebljanja koja se kasnije razvijaju u kurje oko ili žulj na stopalu. ” kaže on. Veoma je teško osloboditi se Kurjeg oka ili Žulja na tabanu zbog njegovog korena koji je smešten duboko ispod kože. Medjutim evo nekoliko stvari mogu da se urade da se problem ublaži ali o konačnom rešenju ćemo na kraju ovog članka. Evo nekoliko saveta od G.dina. Tomislava Varagića:

  • Potopite u vruću što topliju vodu Vaša stopala. Držite ih u toploj vodi desetak minuta i za to vreme će koža oko kurjeg oka ili žulja smekšati i olakšati Vam uklanjanje zadebljanja kože.
  • Tokom ili odmah nakon tretmana sa toplom vodom, stružite kurje oko kamenom za pete ili grubim peškirom kako bi uklonili tvrda zadebljanja kože sa kurjeg oka ili žulja. Nemojte ih seći brijačem ili žiletom. Taj postupak može dovesti do pojave obilnog krvarenja i infekcije. Na taj način ćete privremeno smanjiti pritisak na žulj ili kurje oko i osetićete kratkotrajno olakšanje.
  • Hidratantna krema. Premažite obolelo mesto hidratantnom kremom i na taj način takodje omekšajte bolna, kožna zadebljanja i ujedno smanjite pritisak obuće na Kurje oko ili Žulj na tabanu. I to je privremeno rešenje.
  • U medjuvremenu koristite komotnu obuću. Pertle na cipelama neka budu olabavljene i koristite čarape od prirodnih materijala.
  • Koristite pomenute metode sve dok na Vašu adresu ne stigne Staroplaninski Melem za Kurje oko i Bradavice. Tretirajte melemom obolelo mesto po priloženom uputstvu i rešite se Vaših problema sa Kurjim okom i Bradavicama – Zauvek ! Nakon tretmana koren kurjeg oka ili bradavice će izaći na površinu i Vi ćete osetiti nevidjeno olakšanje i opet ćete moći da hodate kao i pre.

Verujte da je ovo jedini način da se Vašeg problema rešite, bezbolno i što je najvažnije, trajno !

 

Otkrijte sve o kurjem oku: uzrocima, simptomima i efikasnim metodama lečenja! Saznaj više