Stigla je jesen, a to za naša stopala znači da se posle nekoliko meseci pauze ponovo vraćaju u zatvorenu obuću. Ukoliko je neudobna i uska, može nam doneti različite probleme, a jedan od najvećih je kurje oko.

Pored toga što ne izgleda lepo na koži naših stopala, ova promena je i veoma bolna, što nam otežava svakodnevne aktivnosti kao što su odlazak na posao, do prodavnice ili u šetnju. Ako ste ikada imali kurije oko, onda vam je sigurno jasno o kakvom bolu je reč!

Šta je jedino što želimo kada imamo kurije oko?

Da ga se rešimo!

Zbog toga često tražimo i isprobavamo različita rešenja na koja naiđemo na internetu. Na kraju se ispostavi da smo potrošili i vreme i novac, a kurije oko nas i dalje sprečava da normalno hodamo. Često se desi i da pogoršamo stanje primenom agresivnih hemijskih preparata koji mogu izazvati čak i infekciju.

Kako da uklonite kurije oko na stopalu?

Prvo, nemojte ga seći, cediti i slično, jer će to samo produžiti agoniju. Kada napravite toplu kupku za stopala i omekšate žulj, rešenje potražite u preparatima na prirodnoj bazi, jer možete biti sigurni da neće biti nikakvih neželjenih dejstava.

Na prirodu se uvek možemo osloniti, samo je pitanje koje biljke izabrati?

Jedna od biljaka koja je najveći neprijatelj kurijeg oka je čuvarkuća. Sigurno ste čuli za ovu biljku, koja može da preživi sve ekstremne uslove, kako suše, tako i mrazove. Ima različita lekovita svojstva, a odlična je i za smirivanje upalnih procesa na koži. Bršljan nije samo puzavica koja služi za ukras na zidovima, upotrebljava se i za lečenje mnogobrojnih zdravstvenih problema. Zašto se preporučuje kod kurijeg oka? Zbog svog aktivnog dejstva na viruse i bakterije. Kod divlje nane su lekoviti i listovi i cvetovi, ali i stablo. Dakle, cela biljka. U kontaktu sa kožom deluje umirujuće, što će sigurno ublažiti bol koji je prouzrokovan kurijim okom.

Negujte svoja stopala i trudite se da nosite udobnu obuću, a ako do problema dođe, rešenja na prirodnoj bazi su jedino sigurna.

 

Otkrijte sve o kurjem oku: uzrocima, simptomima i efikasnim metodama lečenja! Saznaj više