Veoma često na ulici imamo prilike da ugledamo dete sa izrazitim crvenilom na obrazima, koji, na žalost nisu odraz rumenog I zdravog deteta, već posledica kožnog oboljenja, nepredvidive i uporne bolesti modernog društva koja se naziva EKCEM. Ekcem je hronično kožno oboljenje koje se odlikuje stalnim zapaljenjem kože.

Najčešće oboljevaju deca, a kao uzročnici ove pojave navode se genetska sklonost ka alergijama, uticaj zagadjenja životne sredine, reakcija na razne alergene kao I odredjene vrste hrane posebno kod dece starosti do 2 godine života. Neprijatnost koju oboleli oseća nekada može biti jako teška. Eliminacija svraba i lečenje ekcema se najbolje postiže upotrebom Staroplaninskog melema za Ekcem i Psorijazu, prirodnog preparata za uklanjanje tegoba i lečenje oštećenih kožnih lezija koje su nastale dejstvom ekcema.

Uz kontrolu ishrane, kao i adekvatno lečenje, moguće je osloboditi se ove jako neprijatne kožne bolesti, u veoma kratkom roku sa zagarantovanim uspehom. Kontra indikacija nema. Kada je ishrana u pitanju, neke namirnice mogu da pogoršaju ekcem kod dece. Kod neke dece ekcem se ispoljava posle konzumiranja kravljeg mleka, jaja, kikirikija, kao i paradajza i citrusnog voća. Zbog toga treba obratiti pažnju na vrstu namirnice koju je dete konzumiralo i posle čega dete reaguje burnije, i naravno isključiti je iz ishrane mališana. Još jedna zabluda roditelja je da kućni ljubimci pogoršavaju stanje dece koja boluju od ekcema ili astme. Činjenice dokazuju suprotno. Dokazano je da prisustvo kućnog ljubimca pozitivno utiče na odrasle i decu, a uzgred i na njihov oporavak od pomenutih bolesti. Uz kontrolu ishrane, poboljšane higijenske navike kao i upotrebu Staroplaninskog melema za Ekcem i Psorijazu, sa sigurnošću će neprijatnost i svrab ubrzo nestati ,a veoma brzo će doći i do potpunog izlečenja. S toga Vam toplo preporučujemo Staroplaninski Melem za Ekcem i Psorijazu, prirodni preparat sa jedinstvenom formulom na bazi Ihtiola i Ekstrakata planinskog bilja koji veoma uspešno u kratkom roku uklanja Ekcem kod dece. Više o tome...